Permanente make-up

Permanente make-up accentueert schoonheid en minimaliseert imperfecties. Met (semi) permanente make-up zorgt Dermatopigmentatie voor een gelaat in harmonie, volledig in balans. En dat op een natuurlijke manier. Een combinatie van kunst en wetenschap, met een subtiel en verfijnd resultaat. Kleurstabiel, betrouwbaar en volledig in lijn met jouw wenkbrauwen, ogen en lippen.

’s Ochtends helemaal opgemaakt uit je bed stappen: het lijkt wel een droom. Wie wil er nu niet voorgoed verlost zijn van uitgelopen mascara, of vaarwel zeggen tegen lippenstift die je elke drie uur opnieuw moet aanbrengen? Dankzij permanente make-up kan die droom voor velen werkelijkheid worden. Maar wat houdt een dergelijke behandeling nu precies in, en is het echt wel iets voor iedereen?

Permanente make-up kan je ritueel voor de spiegel een heel stuk inkorten. Terwijl je eyeliner, je lippenstift en je wenkbrauwpotlood nu nog steevast in je make-uptasje zitten, heb je ze binnenkort misschien niet meer nodig. Als je kiest voor permanente make-up worden die hebbedingen vervangen door een pigmentvloeistof, die onderhuids ingespoten wordt en daar de gewenste kleuring veroorzaakt. Klinkt heel erg pijnlijk, maar dat is het naar verluidt niet echt. Helemaal pijnvrij zal de behandeling waarschijnlijk nooit zijn, maar vooraf wordt je huid ingesmeerd met een verdovende vloeistof die het tatoeëerproces moet vergemakkelijken. Ook wordt er in sommige instituten gebruik gemaakt van bijkomende technieken, zoals een massage die je kan helpen onstpannen. Als je erg bang bent voor de pijn kan je ook eerst een pijntest doen. Zo’n test laat je kennismaken met het proces, waardoor je zelf kan oordelen of het je de pijn waard is of niet. Permanente make-up kan je wenkbrauwen voller en meer gestroomlijnd maken, je ogen accentueren of je lippen permanent van een gezonde rode kleur voorzien. Ook als je altijd al gedroomd hebt van aantrekkelijke, volle lippen kan deze behandeling jou helpen. Je kan zowel kiezen voor een gekleurde lipliner als voor een neutrale variant in je eigen huidtint, die je lippen onopvallend een boost geeft.

 Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders.

Andere woorden voor permanente make-up zijn micro-pigmentatie, dermatografie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigmentatie.

Voor wie is de permanente make-up geschikt

Voor mensen die:

 • Geen wenkbrauwen meer hebben (door epilatie)
 • Moeite of geen tijd hebben om zich op te maken
 • Geen haren meer hebben b.v. door ziekte
 • Geen strakke liplijn hebben
 • Vollere lippen willen
 • Contactlenzen of een bril dragen
 • Veel aan sport doen
 • Allergisch zijn aan het producten

 Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, fulllips, rouge. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. PMU-behandelingen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Verschil met tatoeëren

Omwille van de relatief zachte procedure die het beautysalon gebruikt, is permanente make-up niet zo permanent als je wel zou denken. De pigmenten worden namelijk alleen in de bovenste, oppervlakkige huidlagen gespoten, om op die manier de integriteit van de huid niet te zeer te verstoren. Ter vergelijking: bij een tatoeage wordt de inkt diep in de onderste lagen aangebracht, wat er in dat geval dan ook voor zorgt dat de inkt niet snel zijn kleur zal verliezen. Bij permanente make-up is de ingreep veel minder drastisch, wat goed nieuws is voor de gezondheid van je huid, maar er tegelijkertijd ook voor zorgt dat de pigmenten relatief snel zullen vervagen. Je huidcellen zullen immers hun eigen vernieuwingsproces niet stopzetten, alleen maar omdat er vreemde pigmenten ingespoten werden. De combinatie van die celvernieuwing met de invloed van UV-straling zal de intensiteit van de make-up doen afnemen, hoewel dat van vrouw tot vrouw sterk kan verschillen: bij sommigen zal er na vijf jaar bijna niets meer te zien zijn, terwijl anderen er tot tien jaar plezier van hebben. Dat kan natuurlijk ook een nadeel zijn, omdat de kleur in dat geval erg nadrukkelijk aanwezig blijft, zelfs wanneer je gezicht in de loop der jaren veranderd is.

Verdoving

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De huid kan van tevoren verdoofd worden met lidocaïne-prilocaïnecrème. De crème moet meestal ongeveer 25min  van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. Bij de ogen kan de crème het beste in de studio worden opgebracht door de deskundige. Als de crème dan per ongeluk in de ogen komt, kan het direct verwijderd worden. Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voelt de cliënt minder en kan de aanbrenger beter werken.

Wenkbrauwen  haartjes techniek €300

Wenkbrauwen schaduw/poeder techniek €300

Eyeliner boven en onder + Wimper Intensifieren €300

Eyeliner boven of onder €150

Wimper intensifieren €130

Lippen Shaduw / Full Lips/ Meer kleur €300

Nabehandeling (binnen 4-6 weken) €70

Opfrisbeurt binnen 1 jaar €70

Opfrisbeurt binnen 2 jaar en later €120

 

Make-up

Make-up heeft verschillende functies en toepassingen op ons gezicht. Hebt u een speciale dag (trouwfeest, fotoshoot of gaat u uit), ofwel wilt u leren kennen welke make-up producten het best voor u zijn en hoe u deze moet gebruiken, of welke tinten moet u gebruiken die het beste voor u zijn. Hier zal ik met plezier helpen.

 • Verven wenkbrauwen €10
 • Verven wimpers €10
 • Verven wenkbrauwen en wimpers €15
 • Dag of avond make-up €25
 • Bruids make-up €30
 • indien aan huis + €5